top of page
funel_edited.png

Havekræs

Bee_edited.png
Bee_edited.png

Dækker over lækre grønne smage og sanselighed til havens mennesker. Det er en stor glæde at spise bær og grøntsager fra ens egen jord. Ingen burde snydes for den oplevelse. 

Vi kan alle hjælpe med til at bier, og andre insekter får en madpakke med fra vores plot, gerne fra det tidlige forår til det sene efterår.

Vi haveejerne kan bare med et fornyet fokus kræse for

de trængte insekter og samtidig kræse for vores egne øjne med blomster og nye flotte buske og træer 

IMG_E0063.JPG

Mig og haverne

Jeg har kolossale mængder af timer i kroppen i køkkenhave og blomsterbede i min egen

5000 m2 store have.
 

Fælleshaven Hannes mark i Vrads har jeg designet, startet, orgasniseret og ledet siden 2018.

Mit fokus på havebrug har gennem 30 år været drevet af omsorg for jord og mikroorganismer. Det er noget planter kan lide og hemmeligheden bag en succesfuld have.

 

eGrøntsagsdyrker hele livet

 

nitr

Rødbede
New Image.jpg

Hvem er jeg

Underviser og terapeaut

Udover at være ivrig grøntsagsdyrker har jeg en baggrund som skovarbejder i mine unge dage og siden som mangeårig underviser af både børn og voksne. En familieterapeaut uddannelse har jeg også fået undervejs.

Som ung var jeg seriøst i tvivl om om jeg skulle være gartner eller lærer og har arbejdet professionelt som det sidste i mange år.
 

Nu er jeg havekonsulent med fokus på både planterne og menneskene, derfor har jeg et drev imod at få dig i gang i din egen have og giver gerne en hånd med og underviser dig i at undgå fælderne som for eksempel et overbegroet persillebed. Jeg ved præcist, hvad der skal til.
 

bien i blomsten.jpg

Biologilæreren

Procesorienteret

j nemt.

Ja, jeg er biologilærer og interesserer mig for alle processerne i jorden og hele økosystemet.
Vi bor selv i et hus som er indtænkt i naturens kredsløb med hensyn til tilførsel af energi og til at affaldsprodukterne kan indgå i kredsløbet påny.
Derfor mener jeg for eksempel ikke det giver mening at køre haveaffaldet på genbrugsstationen. Det skal naturligvis blive i haven og skabe ly til havens dyr og sidenhen blive til værdifuld kompost til vores planter.​

Jeg går heller ikke ind for nogen som helst sprøjtemidler i haven. De påvirker om noget økosystemerne og det er altid ikke bare skadedyret, der dør.

Hvis du interesserer dig for energihusholdning, økologi og køkkenhaver kan du følge skriblerierne på vores husblok

bottom of page